De Camping

  

Locatie
De camping is gelegen in het noorden van de provincie Drenthe, in een afwisselend landschap met bossen, heidevelden, meren, brinkdorpjes en boerenland. Ons dorp ligt in het stroomdal van de Drentsche Aa, het nationaal park, waar het wandelpad ‘Het Drenthepad’ en ‘het Pieterpad’ doorheen loopt. In ons dorp vindt u al het eerste hunebed!  Vanuit onze camping kunt u alle kanten op: wilt u per fiets direct de Drentsche Aa inrijden? Of kiest u voor een bezienswaardigheid waarbij u liever eerst de grote weg op wilt zodat u er snel bent? Loopt u misschien verschillende trajecten van het Pieterpad, het Drenthepad of het pelgrimspad naar Santiago? Vanuit ons kunt u alle kanten op en bent u snel op uw bestemming. Daarnaast ligt Camping T Groene Veld tussen Groningen (historische stad) en Assen (Drents Museum) in, maar ook tussen het toeristische Norg en Zuidlaren in!  Geschiedenis, cultuur,  natuur en ontspanning vanuit 1 plaats: Mini Camping T Groene Veld!

Het campingveld

Onze camping bestaat uit een gezellig opgezet veld met bomen en struiken rondom. Op het campingveld kunnen maximaal 15 Caravans of tenten staan, op ruime plaatsen. De elektriciteit is 6 ampere en is verkrijgbaar bij diverse elektriciteitskastjes. Ook zijn er diverse waterkranen op het veld. Voor de kleine gasten is er een zandbak, schommel, skelter, driewieler en trampoline.

U mag gebruik maken van de gezellige recreatieruimte. Daar staan picknicktafels en daar kan gekookt worden door mensen zonder eigen kookgelegenheid. In het keukentje staan een koelkast, magnetron, servies, kookpitten, koffiezetapparaat en water koker,  en natuurlijk verse koffie en thee! Het sanitair is ruim en schoon. Toiletpapier is altijd aanwezig en de douches zijn zonder muntjes.

Dieren
In de dierenweide staan twee paarden, Carlos en Charlie (Chaplin) en in een andere wei de pony’s Flor en Fleur. U of uw (klein)kinderen kunnen rijden op Charlie, Flor en Fleur (12,50 euro per half uur en onder begeleiding).  In de paardenbak wordt er regelmatig gereden en les gegeven. Een les kost 12,50 euro per half uur. Wij leren iedere ruiter correct en met respect met de paarden omgaan. Amber, onze lieve, zwarte labrador speelt heel graag met de bal en is de beste keeper van het dorp. Sinds dit voorjaar heeft zij er een maatje bij: de jonge (pup) Lucy.De reuzekonijnen met hangoren liggen lui in hun hok, terwijl de kippetjes en het haantje er omheen scharrelen.

Op ong. 2 km afstand van de camping ligt een sprookjesachtig natuurbad! Prachtig omgeven door bossen! En met een echt strand. Daar kunt u heerlijk even verkoelen, na de wandeling of de fietstocht door de mooie Drentsche Aa.