Honden

Welkom beste campinggasten met hond.

hondenWe begrijpen dat u graag uw trouwe viervoeter meeneemt op vakantie. Als lid van het gezin is het leuk dat hij of zij erbij is. Daarom is uw hond op onze camping van harte welkom, maar is zijn of haar verblijf wel aan duidelijke regels gebonden. Dit, om overlast voor anderen te voorkomen.

Wij handhaven de volgende regels op de camping en gaan
er van uit dat u, indien u kiest voor onze camping, akkoord gaat met
deze regels. Wij verwachten dan ook dat u zich daaraan houdt:

 • Aan de lijn
  Honden altijd en overal aan de lijn. Bij de tent of caravan aan een lijn die niet langer is dan hooguit drie meter te beginnen bij de caravan, of, indien aanwezig, bij de voortent. Er bestaan stevige beugels voor in de grond, waar u uw hond aan vast kunt leggen.
 • Uitlaten
  We verwachten van hondeneigenaren dat zij hun hond uitlaten buiten het campingterrein. Daar zijn genoeg mogelijkheden voor kleine wandelingetjes en daar kan de hond ook los.Daar honden geen verschil zien tussen het campingveld en een plasgelegenheid, verzoeken wij u vriendelijk doch dringend de hond eerst en vooral uit te laten zodra u opgestaan bent.

  Om dezelfde reden verzoeken wij u de hond eerst en vooral uit te laten op het moment dat u bij aankomst met de auto op de parkeerplaats van onze camping aankomt en de hond uit de auto springt. De ervaring leert dat als dat niet gebeurt, de hond bij het eerste de beste bosje of stukje gras zijn behoefte doet.

  Mocht er onverhoopt toch iets op het campingveld terecht komen, gelieve de plasjes wegspoelen met een emmer water, de ontlasting verwijderen en de plek naspoelen.

 • Speelplaats
  Op de camping mogen de honden lekker vrij spelen in de paddock van de pony’s op het moment dat deze niet bij huis staan. Mocht u van deze gelegenheid gebruik willen maken, wilt u dan even overleggen met ons of het schikt?
 • Andere campinggasten
  Uit ervaring blijkt dat campinggasten zonder hond er vaak niet van gediend zijn dat honden hen komen begroeten, hard aan komen rennen, rond de benen blaffen etc etc. Veel mensen zijn bang voor honden. Wij vragen u daarmee rekening te houden en begrip daarvoor te hebben. De mens staat centraal op onze camping, niet de hond, hoe dierbaar hij of zij u ook is …..
 • Bij afwezigheid eigenaar
  Honden die spontaan in hun enthousiasme onder het afgesloten tentdoek door (bijv. bij afwezigheid vd eigenaar) het veld op komen rennen, moeten ook in de afgesloten (voor)tent vastgelegd worden of in de caravan opgesloten worden. Een andere mogelijkheid is dat de eigenaar het dier meeneemt.
 • Geweigerd
  Honden die veel blaffen of agressief zijn, zijn op onze camping niet welkom.
 • Auto niet op het terrein
  Auto’s zijn niet toegestaan bij de tent of caravan, ook niet als slaapruimte voor de hond.

Deze regels zijn opgesteld op grond van onze ervaring met sommige hondeneigenaren en hun honden, met als doel het verblijf op onze camping voor iedereen prettig te houden. Als u zich in deze regels kunt vinden en deze aanvaardt, zijn u en uw hond van harte welkom op onze mini camping.