Nationaal Park de Drentsche Aa

Welkom in het Nationaal Park de Drentsche Aa!

Het Drentsche Aa gebied is een van de laatste gave beekdallandschappen van West-Europa. De naam Drentsche Aa staat voor een stelsel van stroompjes die uiteindelijk samenkomen in één beek. Bijna al deze stroompjes hebben hun natuurlijke, kronkelende loop behouden. Met de beek is ook het kenmerkende esdorpenlandschap bewaard gebleven: de boerderijen aan de brink, de akkers op de hoge essen en de graslanden in het beekdal.

IMG_0219

Eeuwenlang samenspel van natuur en cultuur (natuurlijke omstandigheden en het eeuwenlange gebruik door de mens) hebben geleid tot een zeer gevarieerd cultuurlandschap met een rijke natuur. Langs de oevers van de beek liggen bloemrijke hooilanden, geflankeerd door houtwallen. Hogerop wisselen landbouwgrond, heide, vennen en bos elkaar af. Duizenden jaren geleden woonden hier al mensen. Geen ander gebied in ons land is zo rijk aan prehistorische monumenten, zoals hunebedden en grafheuvels.

Ballooerveld2_2  KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

In het Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa is het goed vertoeven. U kunt er genieten van wandelingen, fiets-en paardrijtochten over de vele (gemarkeerde) routes. Wilt u meer weten over het gebied, dan kunt u terecht bij de Drentsche Aa gastheren en gastvrouwen, zoals in dit geval op Mini Camping T Groene Veld in Tynaarlo. Zij zijn herkenbaar aan het Drentsche Aa gevelbordje.

IMG_5639

Geef een reactie